fbpx

Herstelcoaching

Herstellen van verslaving is een uniek en een langdurig proces. Het is een “nieuw” leven creëren zonder drugs en alcohol. Het “nieuwe” gedrag, om te voorkomen dat je terugvalt in de “oude waanzin”. Met jouw herstelcoach ga je intensief aan de slag op het moment dat je de kliniek of detox verlaat (je moet nuchter zijn). Het primaire doel van jouw persoonlijke herstelcoach is het verkleinen van de kans op een terugval en jou te begeleiden in dit proces. Je wordt begeleid op zeker 11 leefgebieden. Denk aan sport, communicatievaardigheden, 12-stappen meetings, het vinden van een sponsor, financiën, structuur, werk, hobby’s, voeding. Maar ook de counceling en terugval preventie gesprekken staan wekelijks op de agenda van een herstelcoach. Dit om de vorderingen te bespreken en nieuwe doelen te maken. Dit alles met als doel om jouw zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vergroten, zodat je het in de toekomst alleen kunt doen.

Herstelcoach bij Verslavingscoach Twente

Jouw persoonlijke herstelcoach is zelf langdurig in herstel en heeft de nodige diploma’s en certificaten. Hij/zij is speciaal voor jou 24-7 telefonisch bereikbaar en komt bij jou op de afgesproken uren in de week voor een termijn van minimaal 3 maanden. Jouw persoonlijke coach is jouw motivator, jouw stok achter de deur om te zorgen dat je dingen direct aanpakt en oplost. Daarnaast zorgt de herstelcoach ervoor dat je afspraken nakomt en is tot slot een luisterend oor bij problemen. Ze zijn eerlijk, direct en openhartig.
Om de familie bij het herstelproces te betrekken zit er een effectief familieprogramma in verwerkt. Dit omdat zij jaren machteloos aan de zijlijn toekijken, verdienen zij het ook om hun kant van het verhaal te doen. Dit is goed voor het herstelproces. De herstelcoach zal ook één op één gesprekken voeren met familieleden.

Praktische tips voor herstel:

 • Trek een ruime tijd uit om een betrouwbare basis te bouwen. Je hebt er immers de rest van je leven plezier van.
 • Wanneer mogelijk. Ga in de ziektewet, of blijf hierin! Neem hier wel contact over op met het UWV.
 • Pas op met het aangaan van nieuwe (liefdes)relaties in het eerste jaar van herstel. Verliefdheid maakt zoveel fijne stofjes aan dat die je afleiden van het herstel. Liefde maakt blind, met alle gevolgen van dien.
 • Pas op met vakanties. Op vakantie wil de aandacht nog wel eens verslappen. 1 is te veel en 1000 nooit genoeg. Dat wil zeggen wanneer je dat ene glas bier goedkeurt, je de rest ook wel neemt. Jij gaat door, waar andere kunnen stoppen.
Algemene informatie Verslavingscoach Twente

Voor meer informatie 0639445453 of info@verslavingscoachtwente.nl

Meer weten? Download onze folder!

Voordelen van een herstelcoach van Verslavingscoach Twente

 • Jouw coach haalt je op uit de kliniek (buitenland in overleg)
 • Persoonlijke coach
 • Ervaringsdeskundig
 • Gecertificeerd
 • Werkt op locatie
 • Geen doorverwijzing nodig
 • Geen wachttijden