fbpx
X

Interventie bij verslaving

Bij een interventie hebben we als doel om de verslaafde in beweging te krijgen en hulp te accepteren. Jullie hebben waarschijnlijk al van alles geprobeerd en zitten met de handen in het haar. Jullie dierbare wil maar niet inzien dat hij of zij een probleem heeft. Ontkent waarschijnlijk het probleem of bagatelliseert het. Van hulp zoeken is al helemaal geen sprake. Dan kan een interventiecoach van Verslavingscoach Twente uitkomst bieden. Een interventie bij verslaving is voor iedereen geschikt en het voordeel is dat er voor de dag van interventie al veel zaken geregeld zijn, waardoor een opname of ambulant traject vrijwel direct kan starten. De interventionist zal een duidelijk advies geven over wat hem het beste lijkt.

“De bodem hoeft niet bereikt te worden voordat hulp wordt aanvaardt”

Doel van een interventie bij verslaving

Bij een interventie bij verslaving hebben we als doel om hem of haar in beweging te krijgen en hulp te accepteren. Dit doen we met liefde en compassie, maar wel met een duidelijke boodschap van de aangerichte schade.

Verslaving wordt ook wel eens een familieziekte genoemd, omdat niet alleen de verslaafde lijdt, maar ook de mensen om hem of haar heen. Daarom hebben we bij Verslavingscoach Twente een effectief familieprogramma opgenomen in het interventieprogramma. Op deze manier kunnen we de familie meer leren over verslaving, herstel en wat te doen bij een terugval. De oorzaak van een verslaving kan liggen in de omgeving, de omstandigheden waarin iemand is opgegroeid of dat het genetisch is bepaald (erfelijk).

Wanneer jullie na een vrijblijvend kennismakingsgesprek hebben besloten om een interventie aan te vragen zal het traject van onze interventiecoach starten. Dit kan in sommige gevallen langer duren doordat er veel moet worden geregeld met werk, instanties of politie en justitie. Jullie interventiecoach houdt jullie wekelijks op de hoogte en jullie worden zelf ook intensief betrokken bij de interventie.

“85% aanvaardt direct hulp bij een interventie”

Gebruikte modellen door de interventiecoach

Wij maken bij Verslavingscoach Twente gebruik van een combinatie van twee theoretische modellen.

1. Arise® model intervention
In dit model worden familieleden en overige direct betrokkenen onderdeel van een gezamenlijke aanpak. De interventie is een geleidelijk proces van respectvolle, zachte familievergaderingen, die jouw dierbare naar een passende behandeling en herstel leidt. Jouw dierbare wordt uitgenodigd om vanaf het begin deel te nemen aan het proces zonder verrassingen. Dit allemaal vanuit liefde en respect. Deze interventiemethode betreft een langer traject en zal verspreid zijn over een aantal weken of maanden.

2. Johnson model intervention
Ook wel ‘Confrontational Intervention” genoemd. Hier staat centraal dat een verslaafd persoon niet alles kwijt hoeft te zijn of een dieptepunt moet bereiken om hulp te vragen. Door de verslaafde persoon te confronteren met de dierbaren én duidelijk te maken wat er gebeurt als ze de hulp niet aanvaarden, overtuigen we samen met jou/jullie de verslaafde persoon om de hulp aan te nemen.

Zakelijke interventie

Heb je als werkgever, of afdeling personeelszaken het vermoeden dat een werknemer verslaafd is, dan kunnen we samen werken aan een interventie. We kunnen in dit geval ook de familie betrekken bij het proces. Een aantal indicaties die voorkomen bij verslaving:

  • Hoog ziekteverzuim,
  • Onverklaarbare ongelukken op het werk,
  • Lichamelijke klachten,
  • Vaak te laat of eerder weg
  • Wazige of afwezige indruk
  • Hevige stemmingswisselingen; heel euforisch, of heel down.

Wanneer je één of meerdere indicaties herkent neem dan contact op voor meer informatie. Het probleem lost zich niet vanzelf op en wordt steeds erger.

Een intake- en kennismakingsgesprek op locatie kost €175,- euro (ter plaatse te voldoen). Dit wordt in mindering gebracht wanneer we een traject starten. Voor meer informatie over een interventie bij verslaving, of het maken van een kennismakingsgesprek met een interventiecoach, bel met 085 0805690 of vul het contactformulier hieronder in!

    Ik geef hierbij toestemming om mijn gegevens te verwerken, zoals omschreven in de privacyverklaring