fbpx
X

Speedverslaving

Speed – of eigenlijk (meth)amfetamine – is een drug die je ‘lekker’ oppept. Je kunt je energie niet op, voelt je de koning te rijk én blaakt van het zelfvertrouwen. Tótdat de speed acht uur later is uitgewerkt, dan kom je in een dip terecht: je bent moe en voelt je depressief. En dat terwijl je je gisteren nog zo top voelde en daardoor nog maar wat speed slikt of snuift; een verslaving ligt op de loer.

Cocaïne en speed zijn goed met elkaar te vergelijken. Het verschil is dat coke maximaal een uur werkt en dat je van speed tot wel 8 uur onder invloed bent. Wat ook een ontzettend nadeel kan zijn – net als bij een kwade dronk – kan je ook een slechte speedervaring hebben. Je bent dan opgefokt en agressief. Speed is niet persé een partydrug. Er zijn ook veel mensen met een hectisch leven waarbij de prestatielat hoog ligt, verslaafd aan speed. De meeste mensen zijn voornamelijk geestelijk afhankelijk. Zonder speed ben je zo moe en neerslachtig, dat je meteen weer een nieuwe dosis wil.

Invloed van speed op je lichaam

Hoewel speed vooral geestelijk verslavend is, heeft het wel degelijk ook een enorme invloed op je lichaam. De grootste gevolgen van speedverslaving zijn:

  • Door speed heb je geen eetlust meer, waardoor sommigen enorm afvallen
  • Je krijgt last van angsten en depressie doordat je dopamine- en noradrenalinespiegel totaal door de war zijn
  • Je lichaam raakt uitgeput doordat je niet voelt dat je moe bent en daardoor ‘maar gewoon doorgaat’
  • Door je stijgende bloeddruk is de kans op hartritmestoornissen, een hartaanval of hersenbloeding groot
  • Als je speed snuift, beschadig je je neusslijmvliezen, waardoor je ontstekingen en bloedneuzen krijgt
  • Speed zorgt voor knarsetanden waardoor je gebit slijt en je last krijgt van je kaken
Speedverslaving | Verslavingscoach Twente

Speedverslaving stoppen

Ook jij kan je speed verslaving de baas worden. Houd je verslaving niet langer in stand en stop met het kapot maken van jezelf, je leven én je relaties. Door hulp in te schakelen kom je je problemen onder ogen en kun je weer een gelukkig leven tegemoet gaan. Verslavingscoach Twente helpt je hier graag bij! Gaat het om een dierbare die een speedverslaving heeft? Ook dan kunnen wij helpen met een interventietraject en bieden daarna de unieke nazorg waar zo’n behoefte aan is. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Meer informatie? Neem gerust contact op!