fbpx
X

Cocaïneverslaving

Cocaine is nog niet zo ingeburgerd zoals alcohol dat is, maar het wordt door steeds meer mensen gebruikt. Cocaïne lijkt een ideaal middel voor een festival, want het is een stimulerend middel dat je het gevoel geeft dat je de hele wereld aan kan. Voor maximaal een uur voel je je onoverwinnelijk en dat gevoel wil je vasthouden. Dus je gebruikt daarom meerdere keren op een dag. De dag(en) daarna voel je je moe en depressief. En wat is dan — denk je — de beste oplossing? Weer cocaïne snuiven of crack roken. Omdat cocaïne vrijwel direct inwerkt op het beloningscentrum van je hersenen, kan het zorgen voor een bijzonder hardnekkige verslaving. Verslavingscoach Twente helpt je graag van de verslaving af en hem blijvend de baas te zijn. Met een behandelplan en een goede nazorg, zul je je eigen leven terugkrijgen en kom je uit de problemen die een cocaïneverslaving veroorzaakt.

Cocaïneverslaving: een hardnekkige en gevaarlijke verslaving

Coke is geen drug die je sporadisch recreatief gebruikt. Doordat je beloningscentrum in je hersenen activeert, je na één of meer dagen een enorme (vermoeidheid)dip krijgt én je terugdenkt aan de ‘fantastische’ dingen die je deed toen je cocaïne gebruikt had, is de drang om coke opnieuw te gebruiken bijna niet te weerstaan in je eentje. Cocaïne is niet alleen een partydrug, er zijn ook veel mensen die een druk (zaken)leven hebben, die naar de coke grijpen. Denk dan aan artsen, rechters, advocaten en aan andere beroepen die veel van een mens eisen.

Gevolgen van coke verslaving

Cocaïne doet een hoop met je. Misschien denk je dat je met coke de uitweg kunt vinden, maar toch is het beter om te stoppen met het gebruik hiervan. Vaak heb je ook geen idee wat je precies gebruikt, omdat cocaïne altijd versneden is met andere dingen. En met ‘dingen’ bedoel we kankerverwekkende pijnstillers en middelen waar je zware infecties van kunt krijgen.

Verslavingscoach Twente | Counseling

De gevolgen van coke gebruik:

  • Doordat cocaïne stimulerend is, heb je niet door hoe moe je bent. Slapen lukt niet en als de coke uitgewerkt is, komt de vermoeidheid extra hard aan. Je gebruikt toch maar weer wat coke om van dit gevoel af te komen. Totdat je zó uitgeput bent, dat je instort.
  • Bij langdurig en zeer frequent gebruik van coke is het mogelijk dat het tussenschotje in je neus verdwijnt. Ook je neusslijmvliezen worden aangetast, waardoor je sneller ziek wordt, bloedneuzen krijgt en neusontstekingen krijgt.
  • Je gemoedstoestand gaat van het ene naar het andere uiterste. Terwijl je je met een portie coke op onoverwinnelijk voelt, kan je je in een later stadium angstig, paniekerig, opgefokt en zelfs paranoïde voelen
  • Hart- en hersenproblemen, zoals een hartstilstand of een herseninfarct
  • Chronische longaandoeningen zoals COPD
Cocaïneverslaving overwinnen?

Wil jij je coke verslaving de baas zijn en blijven? Of heb je een dierbare die verslaafd is aan cocaïne? Verslavingscoach Twente gaat samen de strijd met je aan en bieden de juiste hulp. Van een interventietraject tot nazorg om een terugval te voorkomen.

Meer informatie? Neem gerust contact op!