fbpx
X
Verslaafd aan drugs

Wanneer ben je verslaafd aan drugs?

Over het algemeen wordt er vaak drugs gebruikt zoals alcohol, medicijnen, cannabis of denk ook aan gedrag zoals gokken en gamen. Onder het woord drugs verschuilen dus verschillende verslavingen. Maar wanneer kun je verslaafd raken en wanneer ben je dus drugsverslaafd? Wanneer bereik je een punt dat het recreatief gebruik omslaat naar een drugsverslaving? Dat is niet vooraf te bepalen en per persoon verschillend, maar elk persoon kan een verslaving krijgen! Soms kan één keer gebruiken al leiden tot een verslaving! Daarom moet je goed oppassen met het gebruik van alcohol, drugs en andere verslavende middelen. Er is dus geen punt te benoemen wanneer je verslaafd bent aan drugs. Hieronder behandelen we wel de kenmerken van een drugsverslaving. Twijfel jij dus of je drugsverslaafd bent? Of heb je iemand in jouw omgeving die drugsverslaafd lijkt? Lees dan verder en bekijk de verschillende kenmerken van een drugsverslaving.

Kenmerken van een drugsverslaving

Wanneer je een drugsverslaving hebt of wanneer iemand in jouw omgeving drugsverslaafd is, dan maakt dat veel meer kapot dan alleen het leven van de gebruiker. Ook de naasten, sociale contacten en werk zal eronder gaan leiden. Twijfel jij of je drugsverslaafd bent of merk jij dat een naaste veel drugs gebruikt er vermoed je een verslaving? Dan kun je de volgende kenmerken gebruiken:

  • Meer en vaker gebruiken in een week of vaker dan dat je zelf zou willen.
  • Gebruiken om stemming te verbeteren of om beter te functioneren.
  • Liegen over het gebruik, het verbruik proberen te verbergen of te verzwijgen.
  • Ruzie met anderen over het drugsgebruik.
  • Financiële problemen door het gebruik van drugs.
  • Gemaakte afspraken kom je niet na, je verwaarloost jezelf, maar ook de mensen in jouw omgeving en verantwoordelijkheden neem je niet meer.

Herken je enkele van bovenstaande kenmerken van drugsgebruik? Dan ben jij of is diegene in jouw omgeving wellicht drugsverslaafd. Daarnaast voelen drugsgebruikers zich vaak somber, nerveus, angstig, paniekerig of uitgeput. Ook kunnen drugsgebruikers vaak klachten hebben zoals; pijn aan neus en slijmvliezen, longklachten, hersenschade en verminderde weerstand.

Drugsverslaafd
Drugsverslaving

Drugsverslaafd? Wat kan ik nu doen?

Merk jij aan jezelf dat je een drugsverslaving hebt. Of zie jij iemand in jouw omgeving lijden aan de drugsverslaving? Dan kunnen wij diegene een helpende hand bieden of kun jijzelf contact met ons opnemen om jouw drugsverslaving weer boven te komen en te leven zonder verslaving! Verslavingscoach Twente heeft diverse ervaringsdeskundigen in dienst die jou kunnen helpen bij het overwinnen van de verslaving. Mede door onze herstelcoach is het mogelijk om weer een leven na verslaving op te bouwen. Wanneer je drugsverslaafd bent kun je door middel van goede ondersteuning jouw leven weer oppakken. Blijf vooral niet in de sleur van de drugsverslaving hangen. Het is geen uitzichtloze situatie waar je in zit, ook jij kunt die verslaving achter je laten! Verslavingscoach Twente helpt jou hier graag bij!