fbpx
X

Hulp bij verslaving

De drempel om hulp te zoeken voor jouw verslaving is heel erg groot, de drempel om daadwerkelijk naar een locatie toe te gaan is nog groter. Daarom komt de coach van Verslavingscoach Twente naar jouw toe, om in jouw veilige en vertrouwde omgeving te werken aan jouw verslavingsprobleem. We bieden hulp bij alcoholverslaving, drugsverslaving, gokverslaving en gameverslaving. We bieden ook hulp aan het gezin, want deze hebben jarenlang geleden door jouw verslaving en verdienen het ook om weer gelukkig te zijn. Geen van onze programma’s wordt vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Dit betekent dat er geen doorverwijzing nodig is van de huisarts. Heb jij hulp nodig bij verslaving? Of ken jij iemand die het moeilijk vindt om hulp te zoeken maar deze wel nodig heeft? Neem dan eens contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

We bieden de volgende programma’s aan voor verslavingshulp

Ambulante begeleiding bij verslaving
Ambulante begeleiding is ideaal voor diegene die nog een baan hebben, maar wel willen werken aan hun verslavingsprobleem. De één op één sessies die plaatsvinden bij jouw thuis, of op een nader te bepalen locatie, zijn maximaal 2 uur per week. Met jouw persoonlijke coach ga je samenwerken aan jouw probleem. Binnen jouw kunnen en mogelijkheden!

Herstel coaching
Met een herstelcoach ga je samen aan het werk, nadat je jouw opname in een 12-stappen kliniek succesvol hebt afgerond. Met als doel het voorkomen van een terugval en weer een gelukkig en gezond leven te kunnen lijden zonder het gebruik van middelen. Uit onderzoek van de Hazelden Betty Ford Foundation blijkt dat de fase van 45 tot 120 dagen in herstel uiterst kwetsbaar is en dat de meesten hier terugvallen in gebruik. Dit komt doordat de overgang van een klinische opname, naar het “gewone” leven te groot is. De herstelcoach is het ambulante verlengstuk van jouw opname. Dit traject start zodra je de kliniek uitstapt. Het is intensief en langdurig.

Interventie
Je kent vast wel het programma verslaafd op rtl 4?! Een wanhopig gezin die als laatste redmiddel een interventie aanvraagt zodat hun dierbare eindelijk eens hulp accepteert. 85% van de verslaafden accepteert hulp bij een interventie. Het traject voor de interventie is intensief en jullie interventiecoach vraagt jullie hulp en betrokkenheid om de kans zo groot mogelijk te maken dat jullie naasten hulp accepteert. We maken gebruik van een combinatie van 2 theoretische modellen die hebben bewezen dat het werkt. Verslavingscoach Twente staat in goed contact met meerdere 12-stappen klinieken in binnen en buitenland en zullen een geschikte kliniek voor hem of haar zoeken. Ook voor een zakelijke interventie kun je onze hulp inschakelen.

Familie programma
De ziekte ‘verslaving’ is een ziekte die het hele gezin raakt. Het wordt niet voor niets wel eens een familieziekte genoemd. De familie verdient net zozeer hulp als de verslaafde zelf. Bij Verslavingscoach Twente hebben we hier een programma voor gemaakt die het gezin de handvatten en tools geeft om te leren omgaan met iemand met verslaving. Bij de trajecten van herstel coaching en interventies zit dit er standaard bij in.